Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu – ZIMA – część 1

Cztery pory roku na talerzu - zima- 1

Szczegóły

Zapraszamy na pierwsze spotkanie dotyczące zimy w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.

Zasiądziemy przy stole w aromatach imbiru, cynamonu, pierników, pomarańczy i goździków, aby porozmawiać o energii zimy w ujęciu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.

Na najbliższym spotkaniu:

  1. Omówimy działanie terapeutyczne wybornych dań inspirowanych Bożym Narodzeniem:
  • zupy mocy z karpia
  • korzennego ciasta poprawiającego trawienie (bez glutenu)
  • smakowitych pierniczków bez cukru, miodu, jaj, glutenu, kakao
  • herbaty wspomagającej trawienie po przejedzeniu.

oraz zbóż:

  • pszenicy
  • owsa
  • żyta
  • prosa
  • jęczmienia
  • kukurydzy
  • ryżu
  1. Zgłębimy tajniki 5 aspektów umysłowych i duchowych związanych z narządami Yin: Sercem, Wątrobą, Płuc, Śledzioną i Nerkami:
  • Shen
  • Hun
  • Po
  • Yi
  • Zhi

Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.

Prowadzi je psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8

Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.

Cena 250 zł za spotkanie.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa :

Centrum Medycyny Zintegrowanej

WWW :

www. zintegrowanamedycyna.pl

Tel :

502 301 001 / 22 221 89 01

Termin

7 grudnia 2019, Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.