
Szczegóły
Zapraszamy na pierwsze spotkanie dotyczące zimy w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.
Zasiądziemy przy stole w aromatach imbiru, cynamonu, pierników, pomarańczy i goździków, aby porozmawiać o energii zimy w ujęciu Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Na najbliższym spotkaniu:
- Omówimy działanie terapeutyczne wybornych dań inspirowanych Bożym Narodzeniem:
- zupy mocy z karpia
- korzennego ciasta poprawiającego trawienie (bez glutenu)
- smakowitych pierniczków bez cukru, miodu, jaj, glutenu, kakao
- herbaty wspomagającej trawienie po przejedzeniu.
oraz zbóż:
- pszenicy
- owsa
- żyta
- prosa
- jęczmienia
- kukurydzy
- ryżu
- Zgłębimy tajniki 5 aspektów umysłowych i duchowych związanych z narządami Yin: Sercem, Wątrobą, Płuc, Śledzioną i Nerkami:
- Shen
- Hun
- Po
- Yi
- Zhi
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Prowadzi je psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Ilość osób: 6-8
Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.
Cena 250 zł za spotkanie.
Lokalizacja i zapisy
Nazwa :
Centrum Medycyny Zintegrowanej
WWW :
www. zintegrowanamedycyna.pl
Tel :
502 301 001 / 22 221 89 01
Termin
7 grudnia 2019, Sobota (10:00 – 14:00)