Cztery pory roku na talerzu – Wiosna – część 1 – 07.03.2020

Cztery pory roku na talerzu wiosna 2020 (1)

Szczegóły

Wiosną mocniej odczuwa się potrzebę nadania nowego kształtu swojemu życiu. Pomocna może być transformacja sposobu odżywiania. Przez najbliższe tygodnie warto przeprowadzić rodzaj kuracji oczyszczającej czy postu. Uzgodnimy czym różni się post od diety.

Wiosenna dieta powinna być najlżejsza w skali całego roku. Potrzebujemy naturalnego smaku słodkiego warzyw, zbóż, roślin strączkowych, nasion oraz odzwierciedlenia ruchu wznoszącego w postaci młodych roślin, świeżej zieleniny, kiełków.

Na najbliższym spotkaniu:

  • Każdy z uczestników opracuje swój własny wiosenny talerz żywieniowy w oparciu o dane z kalendarza sezonowości i proporcji talerza żywieniowego.
  • Omówimy katalog sezonowych artykułów spożywczych ze szczególnym uwzględnieniem roślin zielonych takich jak: jarmuż, mlecz, pokrzywa,  rzeżucha, natka pietruszki, por oraz cykoria, kapusta, rzepa, rzodkiewka.
  • Założymy wspólnie “słoikowe uprawy” kiełków fasolki mung.

Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie. Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.

 

Prowadzi je psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

 

Ilość osób: 6-8

Cena: 300 zł za spotkanie.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa :

Centrum Medycyny Zintegrowanej

WWW :

www. zintegrowanamedycyna.pl

Tel :

502 301 001 / 22 221 89 01

Termin

7 marca, Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.