WARSZTATY "CZTERY PORY ROKU NA TALERZU" - LATO CZĘŚĆ 3 z 3

Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu” LATO część 3 z 3

Szczegóły

Warsztaty pozwalają poznać, nie tylko w teorii, sprawdzoną przez tysiąclecia wiedzę o odżywianiu, zanurzając się w bogactwie smaków, aromatów, kolorów i konsystencji zdrowych i pożywnych potraw.

Nieodłącznym elementem spotkań jest degustacja smakowitych i zdrowych potraw oraz omawianych w ramach zajęć produktów i wspólnie spożywany, ciepły posiłek.

Tradycyjna Medycyna Chińska przypisuje dietetyce 70 % siły leczenia, potwierdzając, że to co jemy ma zasadniczy wpływ na naszą witalność, odporność, kondycję, urodę, sprawność, czyli na nasze ogólnie zdrowie fizyczne i psychiczne.

Na najbliższym, spotkaniu będziecie mieli okazję:

  • omówić kalendarz sezonowości w zestawieniu z talerzem żywieniowym,
  • poznać ogólne zasady komponowania letniego menu w oparciu o sezonowe warzywa z aromatycznymi, świeżymi ziołami i suszonymi przyprawami,
  • dowiedzieć się, jakie właściwości z punktu widzenia dietetyki TCM
    mają letnie owoce – jabłko, morela, śliwka, winogrono, morwa,
  • poznać i omówić przepisy na lekkie, letnie dania, oraz
  • degustować, dzielić się radością spotkania i przepisami oraz doświadczeniami kulinarnymi.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Cena: 250 zł za 1 spotkanie

Lokalizacja i zapisy

Nazwa: 

WWW :

Tel :

Termin

24 sierpnia 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.