WARSZTATY "CZTERY PORY ROKU NA TALERZU" - LATO CZĘŚĆ 2 z 3

Szczegóły

Warsztaty pozwalają poznać, nie tylko w teorii, sprawdzoną przez tysiąclecia wiedzę o odżywianiu, zanurzając się w bogactwie smaków, aromatów, kolorów i konsystencji zdrowych i pożywnych potraw.

Nieodłącznym elementem spotkań jest degustacja smakowitych i zdrowych potraw oraz omawianych w ramach zajęć produktów i wspólnie spożywany, ciepły posiłek.

Tradycyjna Medycyna Chińska przypisuje dietetyce 70 % siły leczenia, potwierdzając, że to co jemy ma zasadniczy wpływ na naszą witalność, odporność, kondycję, urodę, sprawność, czyli na nasze ogólnie zdrowie fizyczne i psychiczne.

Na najbliższym, spotkaniu będziecie mieli okazję:

  • poznać ogólne zasady komponowania letniego menu z uwzględnieniem termiki potraw oraz Waszej konstytucji,
  • zgłębić tajniki letnich herbat ziołowych – mięty, rozmarynu, lawendy, lubczyku, rumianku i raczyć się nimi dla zdrowia, urody i czystej przyjemności,
  • dowiedzieć się, jakie właściwości z punktu widzenia dietetyki TCM, mają sezonowe warzywa takie jak pomidor, ogórek, kabaczek, sałata, fasolka szparagowa,
  • poznać i omówić przepisy na lekkie, letnie dania oraz,
  • degustować, dzielić się radością spotkania i przepisami oraz doświadczeniami kulinarnymi.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Cena 250 zł za 1 spotkanie

Lokalizacja i zapisy

Nazwa: 

WWW :

Tel :

Termin

13 lipca 2019 roku Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.