Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu” – JESIEŃ – część 3

Jesien Warsztaty cz3

Szczegóły

Zapraszamy na trzecie spotkanie dotyczące jesieni w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.

Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.

Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.

Na najbliższym, spotkaniu:

  • nauczymy się rozróżniać cechy Yin i Yang, ich przejawy w organizmie oraz w produktach spożywczych;
  • omówimy zagadnienia konstytucji, kondycji a także termiki poszczególnych grup artykułów spożywczych i procesów obróbki termicznej, aby wprawiać się w samodzielnym rozpoznawaniu sygnałów z ciała i odpowiednio na nie reagować;
  • omówimy właściwości następujących sezonowych warzyw i owoców:

rzepa

chrzan

pietruszka

cykoria

pigwa

żurawina

banan

daktyle

kasztany

  • poszerzymy swoją wiedzę o praktyczne wykorzystanie omawianych produktów w leczeniu typowych, jesiennych dolegliwości.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8

Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.

Cena 250 zł za spotkanie.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa :

Centrum Medycyny Zintegrowanej

WWW :

zintegrowanamedycyna.pl

Tel :

502 301 001 / 22 221 89 01

Termin

16 listopad 2019, Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.