Szczegóły
Zapraszamy na trzecie spotkanie dotyczące jesieni w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym, spotkaniu:
- nauczymy się rozróżniać cechy Yin i Yang, ich przejawy w organizmie oraz w produktach spożywczych;
- omówimy zagadnienia konstytucji, kondycji a także termiki poszczególnych grup artykułów spożywczych i procesów obróbki termicznej, aby wprawiać się w samodzielnym rozpoznawaniu sygnałów z ciała i odpowiednio na nie reagować;
- omówimy właściwości następujących sezonowych warzyw i owoców:
rzepa
chrzan
pietruszka
cykoria
pigwa
żurawina
banan
daktyle
kasztany
- poszerzymy swoją wiedzę o praktyczne wykorzystanie omawianych produktów w leczeniu typowych, jesiennych dolegliwości.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Ilość osób: 6-8
Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.
Cena 250 zł za spotkanie.
Lokalizacja i zapisy
Nazwa :
Centrum Medycyny Zintegrowanej
WWW :
zintegrowanamedycyna.pl
Tel :
502 301 001 / 22 221 89 01
Termin
16 listopad 2019, Sobota (10:00 – 14:00)