Szczegóły
Zapraszamy na drugie spotkanie dotyczące jesieni w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.
Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym, spotkaniu:
dowiemy się jak skutecznie wzmacniać system odpornościowy by ochronić się przed typowymi dla jesieni zachorowaniami;
nauczymy się odróżniać przeziębienie od infekcji oraz jak postępować w obu sytuacjach;
wzbogacimy domową apteczkę o przepisy na ziołowe herbatki pomocne: (i) przy wpływie zimnego wiatru – przeziębienie, (ii) przy wpływie gorącego wiatru – infekcja oraz o termofory ziołowe pomocne przy wpływie zimna i wilgoci;
omówimy właściwości następujących sezonowych warzyw i owoców:
– kapusta,
– kalafior,
– brokuł,
– burak,
– pieczarki,
– fenkuł,
– malina,
– figa,
– daktyl.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Ilość osób: 6-8
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie. Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.
Cena 250 zł za 1 spotkanie, 500 zł za 3 spotkania opłacone jednorazowo.
Lokalizacja i zapisy
Nazwa :
Centrum Medycyny Zintegrowanej
Termin
5 październik 2019, Sobota (10:00 – 14:00)