Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu” – JESIEŃ część 2 z 3

Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu„ - JESIEŃ część 2 z 3

Szczegóły

Zapraszamy na drugie spotkanie dotyczące jesieni w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.

Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.

Na najbliższym, spotkaniu:

  1. dowiemy się jak skutecznie wzmacniać system odpornościowy by ochronić się przed typowymi dla jesieni zachorowaniami;

  2. nauczymy się odróżniać przeziębienie od infekcji oraz jak postępować w obu sytuacjach;

  3. wzbogacimy domową apteczkę o przepisy na ziołowe herbatki pomocne: (i) przy wpływie zimnego wiatru – przeziębienie, (ii) przy wpływie gorącego wiatru – infekcja oraz o termofory ziołowe pomocne przy wpływie zimna i wilgoci;

  4. omówimy właściwości następujących sezonowych warzyw i owoców:

– kapusta,

– kalafior,

– brokuł,

– burak,

– pieczarki,

– fenkuł,

– malina,

– figa,

– daktyl.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8

Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie. Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.

Cena 250 zł za 1 spotkanie, 500 zł za 3 spotkania opłacone jednorazowo.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa :

Centrum Medycyny Zintegrowanej

Termin

5 październik 2019, Sobota (10:00 – 14:00)

error: Content is protected !!

Newsletter