Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu” – JESIEŃ – część 1 z 3

Warsztaty „Cztery pory roku na talerzu„” JESIEŃ część 1 z 3

Szczegóły

Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.

Na najbliższym, spotkaniu:

  • nauczymy się jak “zamknąć lato w słoiku” by zachować jego moc w domowych przetworach (np. powidłach śliwkowych bez cukru) na czas, gdy szczególnie się przydadzą;
  • dowiemy się, dlaczego warto i jak przygotować nasze organizmy do zimy – omówimy jesienne kuracje oczyszczające, ich możliwości oraz ograniczenia;
  • zapoznamy się z jesienią od kuchni chłonąc aromaty i smaki sezonowych owoców i warzyw oraz zgłębiając ich właściwości;
  • omówimy katalog dietetyki TMC (termika, właściwości, działanie i wskazania) dla:

– gruszki,
– brzoskwini,
– dyni,
– kabaczka,
– cukinii,
– pora,
– selera naciowego,
– ogórka,
– bakłażana,
– sałaty.

Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.

Cena 250 zł za 1 spotkanie, 500 zł za 3 spotkania opłacone jednorazowo.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa : 

Centrum Medycyny Zintegrowanej

Termin

7 września 2019 roku; Sobota (10:00 – 14:00)

Newsletter

.
.