
Szczegóły
Z początkiem września, wraz z nowym rokiem szkolnym rusza nowy cykl warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”. Raz w miesiącu spotkamy się przy stole by karmić się wiedzą o zdrowym odżywianiu zgodnie z zasadami sezonowości, rozkoszować się jedzeniem oraz dzielić przepisami i doświadczeniem.
Na najbliższym, spotkaniu:
- nauczymy się jak “zamknąć lato w słoiku” by zachować jego moc w domowych przetworach (np. powidłach śliwkowych bez cukru) na czas, gdy szczególnie się przydadzą;
- dowiemy się, dlaczego warto i jak przygotować nasze organizmy do zimy – omówimy jesienne kuracje oczyszczające, ich możliwości oraz ograniczenia;
- zapoznamy się z jesienią od kuchni chłonąc aromaty i smaki sezonowych owoców i warzyw oraz zgłębiając ich właściwości;
- omówimy katalog dietetyki TMC (termika, właściwości, działanie i wskazania) dla:
– gruszki,
– brzoskwini,
– dyni,
– kabaczka,
– cukinii,
– pora,
– selera naciowego,
– ogórka,
– bakłażana,
– sałaty.
Warsztaty prowadzi psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Ilość osób: 6-8
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Cena 250 zł za 1 spotkanie, 500 zł za 3 spotkania opłacone jednorazowo.
Lokalizacja i zapisy
Nazwa :
Centrum Medycyny Zintegrowanej
Tel. :
Termin
7 września 2019 roku; Sobota (10:00 – 14:00)