Cztery pory roku na talerzu – Zima – część 2

Cztery pory roku na talerzu- zima

Szczegóły

Zapraszamy na drugie spotkanie dotyczące zimy w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.

W Nowym Roku zapraszamy szczególnie osoby, które pragną skutecznie wypełnić noworoczne postanowienie zadbania o siebie, o swoje potrzeby. Tych którzy pragną wreszcie skutecznie schudnąć i tych którzy potrzebują przybrać na wadze, zawalczyć z chorobą, albo po prostu lepiej zatroszczyć się o siebie i bliskich. 

Na najbliższym, spotkaniu

  • Abyśmy mogli w pełni docenić rolę jaką odgrywa odżywianie i trawienie w regulowaniu procesów wewnętrznych nieodzowne jest poznanie mechanizmów rządzących naszymi ciałami. Pomoże nam w tym szczegółowe omówienie koncepcji Potrójnego Ogrzewacza – metaforycznego, obrazowego przedstawienia metabolizmu według TMC – wskazującego na szereg zależności oraz powiązań pomiędzy poszczególnymi narządami wewnętrznymi i ich funkcjami.
  • Zasiądziemy przy aromatycznej herbacie z nieodłącznymi wybornymi łakociami, jak zawsze posilimy się gorącą zupą by porozmawiać o specyficznych potrzebach żywieniowych w sezonie zimowym i o tym jak je zabezpieczyć.
  • Degustując potrawy przyrządzone z wybranych warzyw strączkowych omówimy właściwości: fasoli adzuki, mung, soczewicy, soi, groszku zielonego, fistaszków oraz orzechów włoskich, laskowych, pistacji, nerkowca, sezamu, słonecznika.

Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.

Prowadzi je psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.

Ilość osób: 6-8

Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.

Lokalizacja i zapisy

Nazwa :

Centrum Medycyny Zintegrowanej

WWW :

zintegrowanamedycyna.pl

Tel :

502 301 001 / 22 221 89 01

Termin

11 stycznia 2019, Sobota (10:00 – 14:00)

error: Content is protected !!

Newsletter