Szczegóły
Zapraszamy na drugie spotkanie dotyczące zimy w cyklu warsztatów „Cztery pory roku na talerzu”.
W Nowym Roku zapraszamy szczególnie osoby, które pragną skutecznie wypełnić noworoczne postanowienie zadbania o siebie, o swoje potrzeby. Tych którzy pragną wreszcie skutecznie schudnąć i tych którzy potrzebują przybrać na wadze, zawalczyć z chorobą, albo po prostu lepiej zatroszczyć się o siebie i bliskich.
Na najbliższym, spotkaniu
- Abyśmy mogli w pełni docenić rolę jaką odgrywa odżywianie i trawienie w regulowaniu procesów wewnętrznych nieodzowne jest poznanie mechanizmów rządzących naszymi ciałami. Pomoże nam w tym szczegółowe omówienie koncepcji Potrójnego Ogrzewacza – metaforycznego, obrazowego przedstawienia metabolizmu według TMC – wskazującego na szereg zależności oraz powiązań pomiędzy poszczególnymi narządami wewnętrznymi i ich funkcjami.
- Zasiądziemy przy aromatycznej herbacie z nieodłącznymi wybornymi łakociami, jak zawsze posilimy się gorącą zupą by porozmawiać o specyficznych potrzebach żywieniowych w sezonie zimowym i o tym jak je zabezpieczyć.
- Degustując potrawy przyrządzone z wybranych warzyw strączkowych omówimy właściwości: fasoli adzuki, mung, soczewicy, soi, groszku zielonego, fistaszków oraz orzechów włoskich, laskowych, pistacji, nerkowca, sezamu, słonecznika.
Warsztaty mają otwartą formułę – można w każdym momencie dołączyć do grupy, choćby na jedno spotkanie.
Prowadzi je psychodietetyk, specjalista dietetyki według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej – Teresa Majewska.
Ilość osób: 6-8
Znajomość zasad Tradycyjnej Medycyny Chińskiej nie jest wymagana, aby uczestniczyć w warsztatach.
Lokalizacja i zapisy
Nazwa :
Centrum Medycyny Zintegrowanej
WWW :
zintegrowanamedycyna.pl
Tel :
502 301 001 / 22 221 89 01
Termin
11 stycznia 2019, Sobota (10:00 – 14:00)